O Nama

Kompanija Almy d.o.o. osnovana je davne 1989. godine kao privatno preduzeće porodice Begić. U ovih četvrt stoljeća uspješno poslujemo na teritoriji Bosne i Hercegovine, te predstavljamo sinom za poslovni uspjeh.

U logotipu naše kompanije dominantna je oznaka – red po red ozida sa krovom, što slikovito pokazuje da naši stručnjaci i uposlenici grade, stvaraju i praktično svaki novi radni dan obogaćuju novim vrijednostima.

Nastanak samostalne djelatnosti porodice Begić počeo je još sedamdesetih godina kada je gospodin Ismet Begić u svijet biznisa krenuo kao samostalni autoprijevoznik, što je u tadašnje vrijeme bio jako riskantan poduhvat. Zahvaljujući promjenama u strukturi tadašnje vlasti krajem osamdesetihtih godina uspijeva osnovati preduzeće za proizvodnju, transport i trgovinu pod nazivom Almy. U preduzeću je bilo uposleno petnaestak radnika,raspolagalo se sa nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije.

Jasna vizija menadžmenta, predanost i profesionalan pristup uposlenih prema poslu, doprinijeli su da preduzeće Almy izraste u kompaniju koja slovi za bosanskohercegovačkog lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije. Posjedujemo vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladnom evropskim standardima. Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti uključuju veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata, veleprodaju i maloprodaju ulja, maziva i guma, te veleprodaju i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.

Osnovna djelatnost naše kompanije je visokogradnja.

Duga tradicija i godine iskustva te visokokvalifikovano osoblje pruzaju sigurnost svima koji nam ukažu svoje povjerenje. Arhitekte i građevinski inženjeri na sebe su prihvatili odgovornost izvršavanja građevinskih poslova, koordinaciju između zaposlenih na gradilištima te nadgledanje radova u toku i osmišljavanje najboljih rješenja.

Almy Gradnja ima tim visokokvalifikovanih građevinskih inženjera sa licencom, bez kojih firma ne može ostvariti svoj uspjeh i apsolutno odgovoriti visini zadatka. Ovlašteni za sve vrste radova u građevinarstvu, građevinski inženjeri i arhitekte projektnu dokumentaciju prate te upoređuju izvršene radove i vrše korekcije ukoliko je potrebno.

Rekonstrukcija i uređenje postojećih objekata, te izgradnja stambenih i poslovnih zgrada, sportskih dvorana i terena djelatnosti su koje svjedoče o širokom spektru obavljanja građevinskih aktivnosti visokogradnje. Naša firma je u mogućnosti da gradi javne objekte kao što su zdravstvene, sportske, kulturne, trgovačke i slične građevine, zatim poljoprivredne i industrijske objekte.